zondag 24 november 2013

Het zondag recept!





Hee lezers,
vandaag heb ik een recept! Als jullie mijn weekplanning hebben gelezen dan zien jullie wanneer ik een recept plaats! Vandaag heb ik een recept voor stroopwafels, LET OP: je hebt een DUN wafelijzer nodig! Veel lees en bak plezier!

Ingrediƫnten:

Opbrengst: 10 stroopwafels

  • wafel
  • 500 gr bloem
  • 250 gr boter, gesmolten
  • 150 gr witte basterdsuiker of kristalsuiker
  • 2 zakjes (van elk 7 gr) gedroogde gist
  • 60 ml lauwe melk
  • 1 ei
  • vulling
  • 250 ml stroop
  • 200 gr bruine basterdsuiker
  • 50 gr (room)boter
  • 1 theelepel kaneelpoeder 









Bereidingswijze:

  1. Meng in een grote kom de bloem, gesmolten boter, suiker, gist, melk en ei. Kneed tot een glad, soepel deeg. Leg het deeg neer en laat 45 minuten rijzen.
  2. Om de vulling te maken verhit je de stroop, bruine suiker, boter en kaneel in een steelpan op middelhoog vuur. Roer goed door en zet apart.
  3. Verwarm een wafelijzer voor. Kneed het deeg nog even door en verdeel het dan in balletjes ter grote van een pingpong bal (ongeveer 4 cm in doorsnee), ook afhankelijk van de grootte van je wafelijzer. Druk een balletje in het wafelijzer en bak de wafels tussen het ijzer, tot er geen stoom meer ontsnapt en de wafel goudbruin is.
  4. Haal de wafel voorzichtig met een spatel of mes uit het ijzer en snijd de wafel horizontaal open zolang het nog warm is. Wacht niet te lang, want dan zullen ze breken. Verspreid wat van het stroopmengsel op een van de helften en druk de andere helft er weer tegenaan. Herhaal met de andere wafels.

TIP:

Je kunt een ronde koeksteker van 11 cm doorsnee gebruiken om de wafels na het bakken netjes uit te steken.
Veel bakplezier!! Bekijk hier het filmpje en de website!! 
                                                   xoxo

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen