donderdag 5 december 2013

Zinkzalf!

Hee lezers,
 
Zinkzalf dit is een middeltje dat je op babybilletjes smeert als ze droog en schraal zijn.  Zinkzalf helpt de geïrriteerde huid te herstellen, beschermen en versterken. Als het goed genoeg is voor een babybilletjes.. dan is het ook goed genoeg voor je eigen huid! Want zinkzalf kan meer dan alleen billetjes zacht maken.
 
De zinkzalf die ik nu in huis heb is van Zwitsal. Dat hebben jullie misschien in mijn video gezien van mijn beauty mand! De crème zit in een potje, en ik dacht dat die 3,59 kostte bij het Kruidvat, en hij was goedkoper dan een tube, anders had ik de tube gekocht. Want de tubes zijn hygiënischer.
 
Zinkzalf ik dik en wit, het is redelijk ‘hard smeerbaar’. Daarmee bedoel ik dat je echt een beetje moeite moet doen om het goed uit te smeren, het trekt niet snel in. Dit is goed, hierdoor heb je echt een royaal laagje op je huid (of op de billetjes van een baby) dat langzaam aan intrekt.
 
Vandaag hou ik ook van jou mama

Waar kan je zinkzalf nog meer voor gebruiken?

Zinkzalf tegen puistjes

Omdat zinkzalf zo helend werkt en ook roodheid uit de huid weghaalt (denk aan rode billetjes) is het een uitstekend middel tegen puistjes. Smeer een beetje zinkzalf op je puistjes voor het slapen en de volgende ochtend zullen de puistjes minder rood zijn (minder opvallen!). Ook droogt het de puistjes een beetje uit (op een niet irriterende manier). Dit is waarom ik de zinkzalf heb gekocht!
 
Zinkzalf tegen droge plekjes
Zinkzalf is dus bedoeld voor schrale baby billetjes. Maar wat dacht je van schrale plekjes op je lichaam of gezicht? Smeer een beetje zinkzalf op de droge stukjes en je zal zien dat het snel weer soepel wordt.
 
Jeukende huid Je kunt zinkzalf gebruiken wanneer je een jeukende huid hebt en je geen andere middelen in de buurt hebt waardoor je de jeuk kunt verminderen. Zinkzalf werkt goed wanneer je bent gebeten door een insect of wanneer je een lichte zonnebrand hebt. Het verkoelt de huid en de jeuk verminderd daarna snel.
Last van een koortslip? Wanneer je merkt dat je een koortslip krijgt (je lippen branden licht of je voelt een tintelend gevoel bij je lippen) kun je zinkzalf gebruiken. Wanneer je vervolgens zweertjes krijgt en je zeker weet dat het een koortslip is, is zinkzalf handig. Gebruik een beetje zinkzalf wat je op je zweertjes smeert en was vervolgens je handen. Zit niet met je handen in de pot of bij de tube van de zinkzalf als je net zelf op je zweertjes hebt gedaan, het is namelijk erg besmettelijk.
 
LittekenweefselWanneer je een wondje hebt wat waarschijnlijk later een litteken kan worden, kun je zinkzalf ook gebruiken. Smeer de plek in met zinkzalf en herhaal dit meerdere dagen achter elkaar meerdere keren. Het zinkzalf zorgt er dan voor dat er geen litteken ontstaat.
 
Hoe gebruik je zinkzalf?Het beste kun je zinkzalf 's avonds gebruiken en het voordat je gaat slapen opdoen, zodat het kan intrekken wanneer je slaapt. Zorg ervoor dat je het alleen op je puistjes doet, zodat alleen je puistjes indrogen. Let wel op dat het voor vlekken in kleding en dergelijke kan zorgen, slaap daarom met een oude handdoek onder je hoofd, zodat het niet in je beddengoed trekt.
  1. Reinig je huid eerst zodat er geen resten make-up op je gezicht blijft zitten, dit kun je met verschillende producten doen.
  2. Was je handen zodat je niet met smerige handen in het potje met zinkzalf komt (hierdoor blijft de zinkzalf schoon).
  3. Smeer een dun laagje (let op, niet té dik) op je gezicht en laat dit de hele nacht intrekken.
  4. 's Ochtends zijn je puistjes ingedroogd.
  5. Wanneer je 's ochtends opstaat verwijder je de restjes zinkzalf met een reinigende lotion. Het beste kun je een reinigende lotion gebruiken zonder alcohol.
Hebben jullie nog trucjes om zinkzalf te gebruiken?
Zet ze dan bij de comments!
 
Veel plezier met zinkzalf!
Xjes Lieve
 
bron: infonu

1 opmerking: