dinsdag 21 januari 2014

DIY dingen met theezakjes!

Hee meiden, hier onder heb ik een aantal diy's gezet die je met theezakjes kunt doen!

Gezicht stomen:

Als je naar een schoonheidsspecialiste gaat en ze stoomt je gezicht heb je altijd een lekker spa gevoel. Of dat nou komt door de producten die ze gebruikt of die geur die daar rond hangt. Het voelt altijd lekker aan. Het is heel anders dan thuis je gezicht stomen met een gezichtsstomer. Om het spa gevoel thuis te creëren kun je water koken en het in een grote kom doen. Voeg dan een of twee theezakjes (ik raad groene thee aan door de antioxidanten en de geur) toe in de kom. Pak een handdoek en hang de handdoek over je hoofd. Buig met je gezicht over de kom met heet water en theezakjes voor ongeveer vijf tot tien minuten. Probeer alle stoom vast te houden met de handdoek. Dit zal je poriën natuurlijk openen en je huid hydrateren. Klik hier voor de porestrips enz...!
 
 
beauty tips

Wallen

Nadat je lekker thee hebt gedronken wring je de theezakjes een beetje uit en laat je ze afkoelen voor een paar seconden. Ga achterover liggen en plaats de theezakjes (een theezakje per oog) op je ogen. Druk het zakje rustig op je oogleden. Laat het theezakje ongeveer 15 tot 20 minuten op je ogen rusten. Hierna moet je direct helderdere ogen opmerken. Het looizuur in de thee zorgt er voor dat je wallen minder worden. Het looizuur helpt ook tegen zwellingen of ontstekingen in het gebied rond om de ogen.
 
beauty tips

Gebroken nagels

Niets is zo vervelend als een gebroken nagel. Gelukkig kan een theezakje dit ‘probleem’ oplossen. Knip een stukje van je theezakje en druk hem op je gebroken nagel. Lijm dit vast met nagellijm (sommigen zeggen dat superlijm ook werkt, maar wees voorzichtig en lijm je vingers niet aan elkaar). Laat dit drogen en vijl dan de randen tot de hoeken volledig glad zijn. Als laatst lak je met een voedende top coat je nagel en je nagel is zo goed als nieuw!
beauty tips
 
 
Een bad van groene thee
Deze tip is super makkelijk en werkt onwijs goed! Vul een bad met warm water en doe daar één of twee theezakjes met groene thee in. Laat dit goed in het water trekken, haal de theezakjes eruit en ga in het bad liggen. Wanneer je verbrand bent voel je constant een warm en brandend gevoel op je huid die de groene thee weghaalt. In groene thee zit namelijk looizuur (tannic acid) wat helpt tegen het brandende gevoel.
 
 
Ik hoop dat jullie deze tips en DIY's leuk vonden!
 

xoxo lieve
 
 
 
 
 
Bron van de 1e 3
 
Bron van de 4e 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten