zaterdag 25 januari 2014

Het zaterdag recept!

                            

Hee meiden, vandaag leek het mij een lekker recept voor: cupcake fondue! Lees verder voor meer!!Ingrediënten voor 12 cupcakes
-Vanille cupcakes
125 Gram roomboter op kamertemperatuur
125 Gram kristalsuiker
125 Gram zelfrijzend bakmeel
2 Eetlepels melk op kamertemperatuur
2 Eieren op kamertemperatuur
1 theelepel vanille extract


-Meringue Frosting 125 gram fijne kristal suiker
5 eiwitten, op kamertemperatuur


-Chocolate Glaze 
325 gram donkere chocolade
4 eetlepels zonnebloemolie


Bereiding: 
klik hier voor het basis recept!

Meringue frosting
Gebruik een metalen vetvrije kom. Doe de eiwitten en de suiker in de mengkom en klop met een garde alles even goed door. 

Vul een pan met water, de pan moet groot genoeg zijn voor de mengkom om in te rusten, maar zonder contact te maken met de bodem water van de pan.
Als het water heet begint te worden hang je de kom in de pan en begin je met het kloppen van het mengsel met een garde (Persé garde, lees verder onder!). Het mengsel mag niet koken, dus hou de temperatuur goed in de gaten. 

Zet de warmtebron wat lager.
Klop tot alle suiker is opgelost. Haal de kom van de warmtebron.

Mix het mengsel nu tot 8 minuten met de mixer op lage snelheid en daarna op hoge snelheid tot stijve, glanzende pieken. 


Chocolate glaze
Breek de chocolade inkleine stukjesen doe deze samen met de olie in een metalen mengkom. Vul een pan met water. De pan moet groot genoeg zijn voor de mengkom om in te rusten, maar zonder contact te maken met de bodem van de pan. Als het water heet begint te worden ( niet laten koken) hang je de kom in de pan.

Laat de chocolade rustig smelten en roer regelmatig, de chocolade mag absoluut niet te heet worden en verbranden. TIP gebruik geen houten lepel om de chocolade te roeren, maar een rubberen spatel. Eventueel vocht in de houten lepel kan de chocolade doen veranderen in een dikke massa waar je niets meer mee kan beginnen. 

Neem de kom van de warmtebron af en roer het geheel tot een mooie massa. Schenk het chocolademengsel over in een nieuwe kom. De chocolade moet goed vloeibaar zijn en klontvrij. Laat het geheel ongeveer 10 tot 15 minuten afkoelen.


Doe de frosting in een spuitzak met jumbo tip en maak een mooie swirl op de afgekoelde cupcakes. Zet de cupcakes even 10 minuten in de vriezer.
Haal de cupcakes uit de vriezer en dip de frosting swirls voorzichtig in de chocolate glaze. Besprenkel de chocolade coating eventueel met eetbare decoraties. Laat de chocolade evengoed uitharden.Veel succes!! 

Lijken deze jou ook zo lekker? Zet het bij de comments!

Xoxo lieve


Bron.

 Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen