dinsdag 28 januari 2014

Tips om je geld te besparen!

Hee meiden, laatst keek ik op Beautylab.nl en zag ik een aantal tips om je geld te besparen! Ik heb er een aantal weggelaten die niks met beauty, fashion of lifestyle te maken hebben! Lees meer voor meer!


1. Gratis vers masker van Lush
Lush is een winkel met handgemaakte bath & body producten en naast het feit dat het heerlijke spullen zijn met lekkere, sterke geuren zijn ze ook nog eens goed voor het milieu. Hun producten zijn niet op dieren getest en ze doen graag aan recycling. Zo kon je vroeger altijd 5 zwarte Lush potten (etiket eraf
geweekt) inleveren in ruil voor een pot met een vers masker naar keuze. Omdat ze tegenwoordig ook
hun flessen gebruiken om te recyclen (van 2 flessen maken ze die leuke inpak sjaaltjes) mag je ook
flessen inleveren. Gooi je lege Lush verpakkingen dus vooral NIET weg, maar spaar ze op en wissel ze
in voor een GRATIS vers masker naar keuze. Klik hier voor meer info!


2. Gratis lipstick van M.A.C Cosmetics
M.A.C Cosmetics heeft eenzelfde soort actie genaamd 'Back 2 MAC' waarbij je 6 lege M.A.C verpakkingen kunt inleveren in ruil voor een gratis make-up product naar keuze. Het geldt voor bijna alle verpakkingen, maar je herkent het aan de tekst 'back to MAC' op het lipje van het doosje. Het stomme is dat deze actie niet geldig is in Nederland en Belgie, maar wel in bijvoorbeeld Engeland, Duitsland en Amerika. Mocht je dus een tripje over de grens plannen vergeet dan zeker niet je lege verpakkingen mee te nemen. Je kunt het inleveren bij zowel de M.A.C counters en -stores. Bij de counters kun je alleen kiezen uit een lipstick (behalve een lipstick uit een LE lijn of een  Vivaglam lipstick) en bij de stores kun je 3. Bezoek 'gratis' sites
Er bestaan sites die bijhouden wat je allemaal gratis kunt aanvragen. Let er wel op dat je dan geen extra verzendkosten moet betalen en dat het geen actie is die bijvoorbeeld een week gratis is en die je vervolgens moet betalen wanneer je niet opzegt! Ik heb een site gevonden genaamd allesvoorniks.nl.

4. Kortingscodes
Wanneer je toch al van plan was om online een bestelling te plaatsen doe je er goed aan om kortingscodes voor die webshop te zoeken. Zo zijn er altijd wel codes te vinden voor 10-15% korting op de totaalprijs of gratis verzending. Sites die kortingscodes verzamelen zijn bijvoorbeeld kortingscodes.nl en actiecode.nl, maar via Google vind je er ook al een hoop, vooral als je googeld op 'naam webshop' + 'kortingscode'.
5. eBay, Marktplaats, Gratis Afhalen, etc.

Voordat je een (grotere) aankoop doet is het verstandig om eerst even eBay en Marktplaats af te speuren, en soms zelfs allesgratisafhalen.nl. Bepaalde meubelstukken of elektronica kun je vaak ook veel voordeliger regelen via MP of eBay of zelfs gratis via allesgratisafhalen.nl. Er zit wel een risico aan (er zijn helaas ook genoeg oplichters actief) dus bij de wat duurdere items raad ik aan om het af te halen in plaats van laten opsturen. Neem dan ook altijd iemand mee en wees scherp!
 
6.  DIY!
Heel simpel eigenlijk, maak gewoon je eigen beautyproducten (Body scrub ofzo) en kleding. Je moet er wel handig voor zijn, maar ook weer niet ZO handig, en vergeet niet: alles is te leren. Broeken innemen, gaatjes repareren, breien, kleding een nieuwe kleur geven met kledingverf en kraagjes voorzien van kraaltjes. Je kunt je hele kledingkast oppimpen zonder daar nieuwe kleding voor te hoeven kopen. En wat dacht je van geld besparen door meubels op te knappen of door zelf cadeautjes te maken voor vrienden en familie? Het vergt wat tijd en creativiteit, maar het scheelt je erg veel geld. En eigenlijk is het ook gewoon erg leuk om te doen! :)
7. Zuinig doen met (beauty)producten
Een andere manier om te besparen is zuinig aan doen met de producten die je hebt. Dus knijp die laatste restjes tandpasta uit de tube, por met een wattenstaafje in je lipstick om het laatste beetje eruit te schrapen, gebruik geen handenvol toilet-papier (ook al voelt het nog zo lekker :)) en gebruik je theezakje 2 tot 3 keer in plaats van het na 1 x dippen meteen in de prullenbak te gooien, bekijk dit artikel eens! Het is even een aanpassing die je moet doen in je dagelijkse routine, maar binnen no-time pik je dit op en weet je niet beter meer. Zuinig doen is beter voor je portemonnee, maar ook beter voor het milieu!


8. Shop alleen sale!
Of…shop gewoon niet, haha! Zo shopte blogger Lindsay Vallen al 3 maanden gewoon NIET, want ze deed mee met een challenge. Ze is er  mee gestopt, maar zo'n lange tijd niet shoppen scheelt zéker geld. Op haar site lees je er meer over. 


Kun je het shoppen niet laten? Dan heeft serena hier wat beauty no-buy tips en fashion no-buy tips voor jullie. Kun je het echt écht niet laten? Probeer dan alleen koopjes te scoren in de sale. Wanneer je een winkel binnenloopt stuif je op de sale-rekken af en probeer de rest van de winkel met de nieuwe collectie enzo te vermijden. Wees streng!
12. Houd het bij
De laatste tip is niet zozeer een bespaar-tip, maar eerder een tip waardoor je enthousiast genoeg wordt om het besparen vol te houden. Geld besparen vergt namelijk enige moeite (krantjes in de gaten houden, op internet zoeken naar aanbiedingen, iets verder weg tanken, etc.) en het is erg makkelijk om weer in je oude en 'duurdere' patroon te vallen omdat dit nu eenmaal wat makkelijker is. Houdt daarom een lijstje bij waar je al je aankopen noteert plus de bijbehorende besparingen. Hiervoor moet je natuurlijk wel weten wat je 'normaal gesproken' uitgeeft aan bijvoorbeeld een tankbeurt, beautyartikelen of boodschappen zodat je het verschil goed kunt zien. Aan het einde van de maand heb je misschien wel tientallen (of honderden, het zou zomaar kunnen) euro's bespaart en dit zorgt voor extra motivatie om door te blijven gaan!

Veel succes, sommige tips zijn voor volwassenen en andere meer voor tieners:)
Als jullie zelf nog goede bespaartips hebben deel ze dan vooral in de comments!

Xoxo lieve

Geen opmerkingen:

Een reactie posten