dinsdag 18 februari 2014

Diy voetscrub!Hee meiden, vandaag een diy voor voetscrub!!Wat heb je nodig:

  • Grof zeezout
  • Fijn (zee)zout
  • Kokosnootolie
  • Etherische olie (optioneel)
  • pot
  • lepel
  • magnetron
  • potje waar de scrub in gaat
Grof zeezout koop je bij de meeste drogisterijen, apotheken, bij De Tuinen, Erica Kruiderij of biologische supermarkten. De grovere korrel is te hard en te ruw voor je lichaam, maar je voeten kunnen het goed handelen. Sterker nog, om al dat eelt weg te scrubben heb je juist zo’n grovere korrel nodig. 

diy foot scrub04Dit recept is lekker makkelijk! Je gaat niets afwegen met een weegschaaltje en je mengt het meteen in de pot. Deze pot is lekker groot (zoals de grootste pot pindakaas of bruine bonen), dus afhankelijk van de grootte van je pot moet je het recept verdubbelen of halveren. In de pot schep je ongeveer 20-25 eetlepels grof zeezout. 
diy foot scrub06Voor het ‘vette’ gedeelte koos Serena voor kokosnoot olie. Deze olie is hard bij kamertemperatuur, waardoor de scrub lekker stevig zal worden. Ook trekt deze olie snel in je huid, zodat je geen glibberige voeten krijgt (met kans op uitglijden). Kokosnoot olie koop je bij De Tuinen, de toko, bij sommige supermarkten of bij de biologische supermarkt.
 
Voeg 5 flinke scheppen kokosnoot olie toe aan de pot.
En dan het makkelijke gedeelte. Schuif de pot 1 tot 2 minuten in de magnetron (of tot alle olie gesmolten is).

diy foot scrub08

Als de olie gesmolten is roer je alles even goed door elkaar, net zo lang tot al het zout bedekt is met de olie. Zorg ook dat de grovere korrels goed gemengd zijn met de fijnere korrels. Vind je het te nattig, voeg dan nog wat zoutkorrels toe. Te droog? Doe er nog een schep olie bij (of meerdere) en smelt opnieuw in de magnetron. Net zo lang tot het de stevigheid heeft van een homp klei: stevig, maar kneedbaar.

Voeg eventueel een aantal druppels etherische olie toe als je er nog een lekker geurtje aan wilt geven. Hier kun je 10 druppels pepermunt olie en 10 druppels mandarijn olie toegevoegen, voor een frisse en opwekkende geur. Dit deed Serena.

En klaar is je DIY Foot Scrub! Het resultaat is een stevige scrub met grove zoutkorrels die je verwaarloosde voeten een flinke opknapbeurt zullen geven.

Veel plezier met het maken!!

Bron.

Xoxo lieve

Geen opmerkingen:

Een reactie posten