zaterdag 26 april 2014

Het zaterdagrecept!


Hee meiden, vandaag laat ik jullie een heel lekker recept zien. Het is een witte chocolade taart met bastogne koekjes bodem! Hij is super lekker want ik heb hem al eens gemaakt, en nu ga ik hem voor mijn verjaardag maken:)Ingredienten:
BODEM:
- 15 bastogne koekjes
- 100 gr boter
TAART ZELF:
- 400 gr witte chocolade
- 600 ml slagroom (uit een pakje/bekertje)
(- vruchtjes of andere versierseltjes om je taart mee te versieren)

Voorbereiding:
Zorg dat je een plek hebt in de koelkast.
Bekleed de onderkant van je springvorm met bakpapier, en vet de randen in met boter.

Bereiding:
Smelt de boter in een magnetron of au bain marie in een pannetje. Doe de bastogne koekjes in een keukenmachine zodat het kleine kruimels worden. (Heb je geen keukenmachine? Doe de bastogne koekjes in een schone theedoek en vouw hem dicht, pak een deegroller bij de hand en sla met je deegroller erop zodat het kruimels worden. Doe de kruimels in een bak.)
Doe de gesmolten boter bij de kruimels, roer even door en doe het geheel in de springvorm. Druk het aan met de bolle kant van een eetl. zodat het 1 gehele bodem wordt. Zet het in de koelkast.

Smelt de chocolade in een bakje au bain marie. Klop ondertussen de slagroom, maar niet helemaal stijf. Haal de gesmolten chocolade van het vuur en laat het even afkoelen. Doe een klein beetje van de slagroom in de chocolade en mix het snel door met een garde. Doe dan het chocolade mengsel bij de rest van de slagroom. Mix dat ook weer even door met de garde. Haal je springvorm uit de koelkast en giet het chocolade mengsel erin.

Laat het minimaal 1 nacht opstijven.

Volgende dag:
Versier de taart met de vruchtjes of andere versierseltjes. En klaar is-ie!


Lijkt hem jou lekker?


Xoxo lieve

Geen opmerkingen:

Een reactie posten