woensdag 9 april 2014

Recept


Hee meiden, dit recept hebben jullie nodig voor het recept van zaterdag, want het is Karamel Saus (het recept van vandaag, het recept voor zaterdag weten jullie nog niet(; ).
Ingrediƫnten
  • 200 g witte basterdsuiker
  • 125 ml slagroom
 
Bereiden:

1. Laat in een ketel de suiker op zeer laag vuur langzaam smelten.

2. Na verloop van tijd zal de suiker op enkele plekken gaan verkleuren. In eerste instantie verschijnen er kleine kratertjes van gekarameliseerde suiker, later zal de suiker volledig gaan karameliseren. Het belangrijkste: blijf geduldig! Roer gedurende het karameliseringsproces vooral niet in de pan.

3. Neem, zodra de suiker volledig vloeibaar is geworden, de pan van het vuur. Naarmate de suiker verder karameliseert neemt de zoetkracht af. Een zeer donkere karamel is minder zoet, en kan bovendien bitter gaan smaken. Laat de karamel daarom niet te donker worden. Proef de karamel nooit met de vingers, die verbranden!

4. Verwarm de slagroom. Zet de koekenpan met karamel terug op het vuur. Schenk de warme slagroom al roerend scheut voor scheut bij de karamel.

5. Geen zorgen als de vloeibare karamel te hard is geworden. Dit is op te lossen door de saus al roerend weer langzaam te verwarmen, de hard geworden karamel zal vanzelf weer smelten. De koekenpan met karamel kan weer schoongemaakt worden door de aangekoekte karamel te verwarmen.

Dit was het recept, en die heb je zaterdag nodig:)

Xoxo lieve

1 opmerking: