dinsdag 17 maart 2015

Dinsdag: Diy #3


Hee meiden, in mijn puberteit tips van vorige keer zei ik dat ik een diy had vandaag voor een maskertje tegen puistjes. En hier is hij dan!

Wat doen de ingrediënten?

Havermout
Het beste product tegen puisten is havermout. Dit is dus niet alleen healthy voor in je yoghurt maar je puistjes verdwijnen als sneeuw voor de zon. Havermout werkt heel goed tegen puistjes om dat je hiermee het overtollige talg absorbeert. Je krijgt acne vaak op je vette t-zone en havermout droogt deze gebieden lekker uit. Een gezichtsmasker met havermout is een lekkere dikke pasta die ook een klein beetje hard wordt op je gezicht, waardoor alle puistjes lekker kunnen uitdrogen.
Tomaat
Als je puistjes hebt, heb je ook vaak een vette en rode huid. Een ingrediënt dat hier goed tegen helpt is tomaat. Je kan het sap uit een tomaat persen of je kan natuurlijk ook een pak verse tomatensap kopen. Bovendien verkleint tomaat je poriën, remt het ontstekingen en je krijgt er een mooie, frisse huid van.
Citroensap
Ook citroensap kan helpen tegen puisten. Net als havermout droogt het je puistjes uit en je krijgt tegelijkertijd een boost door de vitamine C die in het sap zit. Helaas raad ik je het af om citroensap te gebruiken als je een gevoelige huid hebt. Door het zuur kan je huid sneller irriteren en dit is dus een no go voor meiden met een gevoelige huid.
Honing
Een laatste ingrediënt is niet per se effectief tegen puisten, maar het verzorgt en verzacht je huid heel goed. Ik heb het natuurlijk over honing, wat heel vaak als basis ingrediënt wordt gebruikt in gezichtsmasker. Bovendien blijft je mengseltje met honing lekker plakken op je gezicht.

Nodig:
- 2 theelepels gemalen havermout
- 1 theelepel honing
- 1 theelepel citroen
- 1 theelepel tomatensap

Mix alles door elkaar en zorg ervoor dat het een niet te dun en niet te dik papje wordt.
Te dun: een beetje meer havermout.
Te dik: een beetje meer tomatensap.

Deze diy komt van misscraftsy.nl!

Succes!!

Xoxo Lieve

Geen opmerkingen:

Een reactie posten