woensdag 25 maart 2015

woensdag: recept #4


Hee meiden, vandaag een paar moederdag ontbijt receptjes en tips, omdat het over een dikke maand alweer moederdag is:)



Elke tweede zondag in Mei is het Moederdag. De dag om je moeder eens te verwennen met een heerlijk ontbijtje. Een ontbijtje op bed, aan een prachtig gedekte tafel of in de dierentuin. Zo is er voor elk wat wil. De onderstaande tips en recepten helpen je vast een eindje op weg.

Tips voor een geslaagd Moederdag ontbijt.

- Beschilder zelf je ontbijtbordje voor Moederdag.
- Koop een dienblad waarin je zelf foto`s kunt stoppen. Serveer hierop je Moederdag ontbijt met een extra persoonlijk tintje.
- Zorg voor een bloemetje op tafel of voor een bloem op je dienblad.
- Zorg voor verschillende broodsoorten, denk aan croissantjes, bagels, pistoletjs en krentebrood
- Wanneer je moeder een theedrinker is, kies dan eens voor losse thee i.p.v een theezakje.
- Presenteer bij een ontbijt een leuk cadeautje. Orginele en leuke tips voor een moederdagcadeau vindt je in het artikel zelfmaak tips voor de leukste moederdagcadeautjes

Recepten

Smoothies
Natuurlijk mogen thee en koffie niet ontbreken tijden een Moederdagontbijt. Maar ook versgeperste vruchtensappen en smoothies doen het goed tijdens een Moederdag ontbijt.

Smoothie Banaan- Sinaasappel
Ingrediënten:

100 ml vers geperst sinaasappel sap
100 ml magere yoghurt
1 banaan
3 ijsklontjes
Bereidingswijze: Pureer de ingrediënten in de blender tot een heerlijke smoothie.

Smoothie Aardbei - Chocolade
Ingrediënten:

200 gram aardbeien
150 ml chocolade melk
50 ml magere yoghurt
2 ijsklontjes
1 banaan
Bereidingswijze: Pureer de ingrediënten in de blender tot een heerlijke smoothie.

Zomerse Smoothie
Ingrediënten:

100ml sinaasappelsap
100ml ananassap
2 kiwi's
100 gram aardbeien
3 ijsklontjes
Bereidingswijze: Pureer de ingrediënten in de blender tot een heerlijke smoothie.

Brood

Verse croissantjes en pistoletjes zijn natuurlijk altijd goed maar het kan ook anders. Bijvoorbeeld met deze zalm/brood rolletjes.

Broodrolletjes met zalm
Ingredienten:

1(wit) casinobrood
1 blikje zalm
2 fijngesneden sjalotjes
1 eetlepel gehakte peterselie
3 eetlepel mayonaise
2 eetlepels slagroom
1 fijngehakt hardgekookt ei
snufje versgemalen peper
snufje zout
4 eetlepels boter
peterselie en citroenpartjes voor de garnering

Bereidingswijze:
Giet de zalm uit blak af en pureer de zalm fijn. Voeg vervolgens het hardgekookte ei, de peterselie en de fijn gesneden sjalotjes. Maak een glad mengsel van de mayonaise en de slagroom. Schep dit mengsel bij het zalmmengsel. Roer het geel goed door het laat het mengsel in de koelkast stijf worden. Gebruik 4 in de lengte gesneden casinobrood en verwijder de korsten. Besmeer de plakken casinobrood met het zalmmengsel en dun met roomboter. Rol het brood op in 4 lange dunne 'worsten' en snij de sandwichrolletjes in mooie plakjes.

Broodbeleg

Er zijn diverse mogelijkheden als we het hebben over broodbeleg. Denk aan diverse soorten jam, kaas en vleeswaren.
Extra feestelijk zijn zelfgemaakte sallades.

Eiersallade
Ingredienten:
4 eieren
3 eetlepels halvolle mayonaise
1 ui
bieslook

Bereidingswijze:
Kook de eieren en pureer ze daarna met een vork. Meng de mayonaise door het ei. Snipper het uitje en meng deze met de bieslook bij het mengsel. Breng het geheel op smaak met zout en peper. 


Deze tips en receptje heb ik op eten en drinken infonu gevonden... 

Xoxo lieve

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen