Hee lezers, vandaag een recept voor appeltaart!
Ingrediënten
voor het deeg
- 250 gram bloem
- 175 gr boter
- 80 gr suiker
- 2 eieren (1½ voor het deeg, ½ ei voor bestrijken)
- 1 theelepel kaneel
voor de vulling
1 kilo zure appels (elstar, goudreinet)
50 gram suiker
70 gram rozijnen
3 theelepels kaneel
Bereiding:
- Meng de bloem, zachte boter, suiker, kaneel en 1½ ei in een kom. Kneed met de deeghaken van de electrische mixer en later met je handen tot een soepel deeg.
- Rol ¾ van het deeg uit tot een lap en bedek hiermee de bodem en de randen van een ingevette ronde taartvorm (24cm doorsnee).
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Schil de appels en snijd ze in stukjes. Meng dit met de 50 gr suiker, de rozijnen en kaneel. Vul hiermee de taartvorm.
- Rol het resterende deeg uit tot een lap en snijd hier dunne reepjes van. Bedek de taartvulling kruislings met de reepjes deeg en druk de randen dicht. Bestrijk met het resterende losgeklopte ei de bovenkant van de taart.
- Bak de appeltaart ongeveer 60 tot 65 minuten in de voorverwarmde oven gaar en lichtbruin
Bron: all recipes
Veel plezier met bakken!
xjes lieve
Echt een leuke blog x amber
BeantwoordenVerwijderen