Stroopwafelijs
- 3 eierdooiers
- 300 ml. halfvolle melk
- 250 ml. slagroom
- 100 gram kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 80 gr. in stukjes getrokken stroopwafel
- Karamel Saus
IJsmachine
Voorbereiding:
De mix bereid je 1 dag van tevoren, zodat de smaken goed kunnen trekken en het kan dan goed afkoelen:
Klop de eierdooiers, de suiker en de vanillesuiker, in een pan licht schuimig. Klop hier de melk door. Verwarm dit alles tot onder het kookpunt (80 graden). Dit al kloppend 10 min. verwarmen. Laat dit mengsel snel afkoelen en zet weg in de koeling tot de volgende dag.
Voorbereiding:
De mix bereid je 1 dag van tevoren, zodat de smaken goed kunnen trekken en het kan dan goed afkoelen:
Klop de eierdooiers, de suiker en de vanillesuiker, in een pan licht schuimig. Klop hier de melk door. Verwarm dit alles tot onder het kookpunt (80 graden). Dit al kloppend 10 min. verwarmen. Laat dit mengsel snel afkoelen en zet weg in de koeling tot de volgende dag.
Bereidingswijze:
Klop de slagroom lobbig en roer dit door de mix.
Zet de ijsmachine klaar en laat de mix in ongeveer 50 min. tot ijs draaien.
Zet ondertussen een bewaarbak, de karamel en koekjes klaar.
Schep het ijs in de bewaarbak en schep hier de stroopwafelstukken door. Schenk ook karamel door het ijs. Roer dit alles lichtjes door en zet dit nog enkele uren in de vriezer.
Klop de slagroom lobbig en roer dit door de mix.
Zet de ijsmachine klaar en laat de mix in ongeveer 50 min. tot ijs draaien.
Zet ondertussen een bewaarbak, de karamel en koekjes klaar.
Schep het ijs in de bewaarbak en schep hier de stroopwafelstukken door. Schenk ook karamel door het ijs. Roer dit alles lichtjes door en zet dit nog enkele uren in de vriezer.
Serveertips:
Met slagroom, daar overheen de karamelsaus en dan een mini stroopwafeltje erin.
Met slagroom, daar overheen de karamelsaus en dan een mini stroopwafeltje erin.
Oh... Dat lijkt me echt super lekker!!
BeantwoordenVerwijderenIs het ook lekker?
Xoxo Carolien