dinsdag 19 november 2013

Watermeloen voor een mooie huid!

hee lezers, ik had op beautygloss een super cool artikel gezien!

Voor een mooie en gezonde huid had zij een hele leuke tip: watermeloen. Mmmm! Niet een complete watermeloen, het enige wat je nodig hebt is het witte deel van de schil. Het ‘kost’ je dus eigenlijk niks, normaal zou je de schil weg gooien. Ik gebruik haar natuurlijke tip nog niet, dat komt omdat het geen zomer meer is, en DAN koopt mijn moeder meestal watermeloen!

Watermeloen heeft veel voordelen. Het rode deel gaan we nu niet gebruiken, maar kan ook erg fijn zijn voor de huid! De schil van de watermeloen, het deel dat wij gaan gebruiken, zorgt er voor dat de huid zich snel herstelt en er fris uit ziet. Het trekt de huid een beetje strak, waardoor je er gelijk gezonder uit ziet. Ook ideaal voor de wat rijpere huid, zo krijg je een natuurlijke mini facelift. Het ‘witte deel’ bevat citrulline, een stofje dat tegen een hele waslijst aan kwaaltjes zou werken. In 2011 is er onderzoek gedaan naar het effect van citrulline in de schil van watermeloen en wat het voor de huid doet. Hieruit bleek dat het je huid direct beschermt tegen vrije radicalen, daarnaast zet het zich om in een aminozuur die goed voor je is én zorgt het er voor dat je aderen tot rust komen. Dit zou kunnen verklaren waarom puistjes minder rood zijn na deze natuurlijke behandeling.


Wat we gaan doen voor deze lekkere natuurlijke watermeloen behandeling is makkelijk. Ten eerste: haal een watermeloen. Een kwart is genoeg voor een lange tijd. Snijd vervolgens het rode deel weg. Eerst hak je er sneetjes in, vervolgens snijd je al die sneetjes van de schil af in één beweging. Het rode deel gooi je natuurlijk niet weg, dit eet je lekker op! Mmm...

Nu heb je alleen nog de schil over. Probeer zo veel mogelijk van het rode er af te krijgen. Lukt dit niet, dan is dat niet heel erg natuurlijk, aangezien het rode ook goed is voor je huid. Toch gaat het nu echt om dat witte deel. Nu gaan we er een stukje vanaf snijden. Je hebt geen mega groot stuk nodig!

Dit stukje haal je vervolgens over je gezicht heen. Het voelt direct verkoelend aan, het werkt dus ook heerlijk op vakantie of wanneer je gezicht verbrand is. Je zal automatisch een laagje sap achterlaten op je gezicht. Laat dit lekker zitten zodat het goed intrekt. Je kan het stukje ook over andere delen van je lichaam halen. Ook op andere lichaamsdelen die heet/verbrand zijn werkt dit heel lekker.
Je zal merken dat wanneer de sap ingetrokken is je huid héél lekker strak aan voelt. Check de spiegel – je straalt! Jep, het is echt een aanrader.

De rest van de schil hoef je zeker niet weg te gooien. Bewaar die maar! Ik heb ontdekt dat je dit prima in kan vriezen. Heerlijk en nóg verkoelender als je zo’n bevroren stukje direct gebruikt! Hak de schil eerst in meerdere stukjes.

Vervolgens doe je al die stukjes in een zakje dat in de diepvries mag. Een zip-loc zakje is handig, die kan je steeds opnieuw openen en sluiten. Leg deze vervolgens in de diepvries. Nu heb je voor de komende tijd genoeg stukjes! Je kan een stukje direct uit de vriezer gebruiken (lekker ijskoud, heerlijk op een hete dag), óf je laat hem eerst even ontdooien. Dit kan je doen door het stukje voor een half uurtje op een bordje te leggen in de koelkast en daarna te gebruiken.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden, het is écht een aanrader namelijk. Het is niet zo dat je ineens direct een perfecte huid hebt en al je puistjes zijn verdwijnen, toch is het een hele indrukwekkende behandeling voor een natuurlijk product. Je voelt gewoon dat je huid direct strak wordt getrokken en het voelt super fris. Daarnaast is het een fijn idee dat je huid door zo’n natuurlijk iets beschermd wordt voor vrije radicalen. Zeker een aanrader dus!

xjes lieve

Geen opmerkingen:

Een reactie posten