dinsdag 24 december 2013

DIY gezichts en handcreme!

Hee meiden in het artikel: tips tegen een droge huid. Heb ik geschreven dat ik vandaag een DIY van gezichts en handcreme zou maken! De producten zijn wel moeilijk verkrijgbaar, en duur. Dus dat is een minpuntje! Maar als je ze hebt kan je wel heel veel potjes maken!!


Nodig voor 1 klein potje creme:

2 eetlepels olijfolie
zakje kamillethee
2 eetlepels amandelolie
1 ruime el cacaoboter (druppels)
1 kleine eetlepel bijenwas druppels
eventueel een drupje etherische olie, als je graag wilt dat je creme ergens naar ruikt. 
Foto: butterwise

Bereiding:
Verwarm de olijfolie heel zachtjes bijvoorbeeld au-bain-marie en laat het theezakje hier een uur in trekken. Knijp het dan uit.

Verwarm au-bain-marie (kleine pan in grotere pan, heet water in de grootste pan) alle ingredienten, roer regelmatig om het smelten te bevorderen. Als alles gesmolten is roer je het nog eens goed door, en giet je het in een potje.

Deze creme voelt veel vettiger dan cremes uit de winkel. Dat komt omdat die vaak op basis van water zijn. Je kunt zelf ook creme maken op basis van water, maar dat is veel lastiger omdat water en vet mengen nogal een specifieke techniek vereist. En als je water gebruikt moet je ook conserveringsmiddelen gebruiken. Je kunt deze creme natuurlijk ook als lippenbalsem of als bodylotion gebruiken.
Dit is het basisrecept, je kunt zelf nog veel aanpassen. Bijvoorbeeld door etherische olie te gebruiken voor een lekker geurtje. Je kunt ook experimenteren met andere soorten olie, en kijken wat het beste bij je huid past. Als je meer olie gebruikt wordt je creme meer vloeibaar, als een bodylotion. Als je juist meer bijenwas gebruikt zal deze vaster worden, en zou je hem in een labello-tube kunnen doen om onderweg te gebruiken.

Verkooppunten: bijenwas korrels, amandelolie, cacaoboter, etherische olie.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden!!
Xjes lieve
Geen opmerkingen:

Een reactie posten