zaterdag 21 december 2013

Het zaterdag recept!

Hee meiden!
Over iets meer dan een week is het al weer kerst daar horen natuurlijk gingerbread huisjes en mannetjes bij. En er zit ook een extraatje bij zo kunnen ze aan de rand van je beker. Echt super schattig!!!
Wat heb je nodig voor de koekjes:
160 g boter
200 g bloem
125 g bruine basterdsuiker
1,5 tl speculaas kruiden
1,5 zout
0,5 ei
Voor het glazuur:
 10 ml water
20 gram poedersuiker
Het water en poedersuiker op gevoel!!
Bereiding:
Weeg de boter en snij het in blokjes. Doe het nu in de mixkom,
voeg de suiker toe en mix alles goed door.
Doe nu de bloem, kruiden en een half een erbij en mix het weer goed
Als het goed gemixt is en kleine balletjes deeg zijn ga je het kneden. Zorg dat het een deegbal word.
Pak een snijplank (of je schone aanrecht) en bestuif het met wat bloem.
Neem een stuk van het deeg en rol het uit tot ongeveer een halve centimeter, heb je geen deeg roller? Gebruik dan een glas!
Knip nu de patronen uit die een meisje van beautydiariesnl heeft gemaakt, en kijk even op haar blog, daar zie je een url genaamd: 'Gingerbread House Patroon' klik daarop en je kunt ze uitprinten!
Leg de uitgeknipte vormpjes op je deeg en snij er netjes met een mesje omheen, zorg er voor dat je de vorm niet vervormt anders past het huisje dalijk niet in elkaar. Doe dit met elk stukje, je hebt er overal 2 van nodig voor 1 huisje dus zorg dat je eindigt met een even aantal.
Als je alles hebt uitgesneden en genoeg huisjes hebt ga je ze in een koude omgeving leggen,
zoals de koelkast of de schuur.
 Verwarm de over voor op 175 graden. Laat ze in de koelkast liggen voor zo’n 10 minuten.
Dan kunnen ze in de oven 5 minuten op 175 graden.
Voor het glazuur:
Doe de poedersuiker in een bakje en doe er zo weinig water bij dat het nog behoorlijk stevig is.
Hier staat het stappenplan voor het in elkaar zetten van het huisje.
1. neem 2 huisjes, 2 zijkanten en 2 daken
2. Smeer de suiker geheel aan de zijkanten van een huisje en zet de twee zijkanten erop,
je moet ze waarschijnlijk even goed vast houden
3. Laat het echt super goed drogen!!! Dat is echt belangrijk het best kun je nu verder gaan met stap 1 en 2 bij al je huisjes doen en dan verder gaan met 4
4. Doe nu met een vorkje een beetje suiker ‘lijm’ op de achterkanten van de zijkanten van het huisje
en plak daar de achterkant aan vast. laat dit weer heel goed drogen en doe dit nu bij al je huisjes.
5. Het geen wat je moet doen is hem rechtop zetten en lijm op de schuine kanten van je huisje doen aan de voor- en achterkant dan leg je het dak erop en klaar!
SC20130223-155645
Kijk hoe schattig! Je kunt ze nu op het randje van je beker zetten, maar berg ze wel in een (taart/koekjes)trommel op want anders worden ze zacht!
Als je het hebt geprobeert, zet het dan bij de comments!!
Veel succes!
Xjes lieve


2 opmerkingen:

  1. hey lieve ! ik vind het leuk dat je geinspireerd bent door mijn blog, en het is ook fijn dat je mijn naam erbij vermeld. Maar de tekst die je gebruikt is in sommige delen letterlijk mijn tekst en dat staat een beetje raar bij punt 5 van voor het glazuur daar staat ik ben een beetje dom geweest en deze stap niet gefotografeerd dus dat klopt niet helemaal in jouw context. Ik vind het wel lief dat je geinspireerd bent en dat is waar ik het allemaal voor doe dus leuk dat je dit doet maar let voortaan wel een klein beetje op hoe je iets kopieerd XOXO ( dit is zeker niet negatief bedoelt hoor !)

    BeantwoordenVerwijderen