dinsdag 14 januari 2014

Diy 2 verschillende shampoo en 1 met spoeling!

Hee meiden, laatst heb ik op school een shampoo gemaakt, dus dat is eigenlijk een soort van diy in de klas! Dat recept laat ik jullie zien. En ik laat jullie ook een diy van beautygloss zien!

Recept voor shampoo van de klas
20 ml water
20 ml detergentoplossing 
1/2 tl zout

Het maken:
1. Doe 20 ml detergentoplossing in een maatbekertje.
2. Doe er de 20 ml water bij.
3. Pak een roerstaafje en roer voorzichtig in het maatbekertje, anders komen er luchtbelletjes in je shampoo.
4. Voeg een half tl zout bij. Het zout zorgt ervoor dat de shampoo stroperig wordt, niet te veel anders wordt het té stroperig!
5. Roer voorzichtig tot alles is opgelost, eigenlijk is de shampoo nu klaar. Je kunt ook nog geur oliën en kleurstoffen toevoegen!
(6. Nu kun je er geur oliën in doen! Doe druppeltje naar je eigen geur smaak zeg maar! Voeg dus een paar druppeltjes van je geur oliën toe.
7. Nu kun je ook kleurstoffen toevoegen, weer een paar druppeltjes. Tot je het een mooie kleur is.)
8. Nu kun je je shampoo in je flesje gieten! En dan is je diy shampoo klaar!

Www.spelenmetchemie.nl kun je volgens mij de benodigdheden kopen. Tenminste op allemaal de bakjes en flessen stonden op etiketjes: spelenmetchemie.nl

Diy van Mascha:
Shampoo:
Doe 2 eetlepels baksoda in een glas of bekertje en voeg daar 7 eetlepels water aan toe. Roer het goed door elkaar en je zult zien dat de baksoda weer gaat zakken! 
Spoeling:
Pak een glas of bekertje en doe daar ongeveer 3 laagjes water en dan 1 laagje appelcederazijn, dus eigenlijk is de appelcederazijn 1 op de 4 laagjes, bekijk deze video anders!

Veel plezier!

xoxo lieve
Geen opmerkingen:

Een reactie posten