zaterdag 4 januari 2014

Het zaterdag recept!

Hee meiden, dit is mijn geliefde recept voor chocolade cupcakes!

Het zijn zachte chocolade cakejes!
Ingredienten:
  • 200 g chocolade(druppels/blokjes)
  • 300 g boter
  • 5 eieren
  • 160 g suiker
  • 90 g zelfrijzend bakmeel
Voor bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden/ gasstand 2. Zet 12 papieren bormpjes in een muffinbakplaat.

Bereiding:
Smelt de chocolade met de boter in een kom op een pan met kokend water (au-bain-marie) op laag vuur, roer het goed door elkaar. Klop ondertussen de eieren en de suiker in een groten kom met een handmixer in 2-3 minutet bleek en romig. Spatel het bakmeel door het eimassa en dan ook het chocolade mengsel. Schep het beslag in de vormpjes. Bak de cakejes 20-25 minuten. ze zijn vanbinnen nog zacht en heel licht vloeibaar. Neem de bakplaat uit de oven en laat ze 5 minuten staan. Zet de cakejes op een rooster.

Je kunt ze maximaal 3 dagen in een goed gesloten trommel in de koelkast.

Ik hoop dat jullie dit zeker gaan uitproberen!! Veel plezier alvast!

xoxo lieve

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen