Ingredienten:
- 115 g boter
- 115 g suiker
- 115 g zelfrijzendbakmeel
- 2 eieren
- 150 g ongezouten appelmoes, kijk dit recept eens dan kun je de suiker weg laten.
- 3/4e tl kaneel
- 100 g gele rozijnen
- 1 kleine rode handappel, in dunne schijfjes
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Bereiding:
Doe de boter met de suiker, bakmeel en eieren in een kom en klop alles met een handmixer in 2-3 minuten tot een glad beslag. Roer de appelmoes, kaneel en de rozijnen erdoor. Schep het beslag in de papieren vormpjes in de muffin bakplaat. Leg op ieder rauw cakeje 2-3 appelschijfjes.
Bak de cakejes 25-27 minuten. Neem de bakplaat uit de oven, en laat ze 5 minuten staan. Laat de cakejes op een rooster afkoelen. Serveer ze lauw.
Je kunt ze maximaal 3 dagen bewaren in een goedgesloten trommel, of 3 maanden in de diepvries.
En dat was het eigenlijk.
Ga jij het proberen? Zet het dan bij de comments!
Xoxo lieve
Geen opmerkingen:
Een reactie posten