vrijdag 21 februari 2014

Wat is tonic?!


             
Hee meiden, er zijn veel vragen over tonic! Hieronder zet ik nog wat meer info en hoe je het gebruikt!

Tonic is echt een wondermiddeltje! Veel mensen slaan tonic over omdat ze niet helemaal snappen waar het voor is, het lijkt een ‘extra product’ dat niet nodig is. Als je eenmaal door hebt hoe fijn tonic is wil je echt niks anders meer! Je gebruikt tonic altijd nadat je je make-up er af hebt gehaad, voordat je crème op doet. 

           


Het reinigen van je gezicht gaat als volgt. Als eerste haal je je make-up er af, dit doe je met een reinigingsmelk of gel. Voor je ogen gebruik je vaak een apart product. Daarna gebruik je een tonic. Ten slotte doe je je crème op.  Maar wat dóet tonic eigenlijk? Simpel. Tonic zorgt er voor dat de laatste restjes make-up weg gaan. Dat is niet alles! Tonic heeft vaak wat heftigere ingrediënten, deze zorgen er voor dat je poriën helemaal goed schoon worden. Soms bevat tonic ook alcohol, dan voelt je gewoon het product haast branden. Tegenwoordig komen er steeds meer tonics uit zonder alcohol, dit is milder maar reinigt toch goed. Tonic is altijd waterig, het is totaal iets anders dan bijvoorbeeld reinigingsmelk.


Maar waarom zou je het gebruiken? Melk reinigt toch al goed genoeg? Nee! Ten eerste blijft er sowieso melk achter op je gezicht. Eerst melk en dan crème, lijkt me nogal veel voor je huid.. 

Met tonic kan je nog behoorlijk wat weghalen. Overigens is het niet zo dat tonic je complete reiniging over kan nemen. Zeker voor de ogen mag je géén tonic gebruiken! Dit kan branden en je ogen zijn hier veel te kwetsbaar voor.


                                                         
Het enige nadeel is dat het uitdrogend kan werken, zeker als er heel veel alcohol in zit. Het is daarom belangrijk om na de tonic een goede crème aan te brengen. Bijvoorbeeld nivea soft! Die gebruik ik altijd na het reinigen!


Ik hoop dat jullie het een leuk en ook leerzaam artikel vonden!!

Xoxo lieve Geen opmerkingen:

Een reactie posten