dinsdag 4 maart 2014

Diy masker tegen mee eters!

Hee meiden, vandaag heb ik een recept voor een masker tegen mee eters! En je hebt maar 2 dingen nodig!


  • Dit is wat je nodig hebt:
  • 1 eetlepel sinaasappelsap
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • En een bakje

Bereiding van het masker:
Neem eerst de eetlepel sinaasappelsap en doe dat in je bakje. Vervolgens neem je een flinke eetlepel bakpoeder (zodat het masker niet te waterig wordt) en dat doe je ook in het bakje.
Met alle ingrediënten in je bakje kan je ze gaan mixen door gewoon met je lepel te roeren, door het bakpoeder zal het in eerste instantie gaan schuimen. Roer het goed door en laat het dan even staan tot het schuim weg gaat, ga gerust eventjes iets anders doen.

Wanneer het schuim weg is roer je het nog een keer goed.
Je masker is nu klaar voor gebruik!

Aanbrengen en afhalen van het masker:
Was voordat je het masker aanbrengt je gezicht met lauwwarm water zodat je poriën open zijn en je huid het masker beter opneemt.

Dit masker is goed tegen mee-eters, je hoeft het dus ook niet over je hele gezicht aan te brengen.

Breng het masker niet aan op verbande huid en op acne is ook niet aan te raden. Gezien het masker bestaat uit sinaasappelsap en bakpoeder is het nogal sterk en daarom niet goed voor gevoelige huid, wees er dus een beetje voorzichtig mee.

Breng het masker aan door met je vingertoppen cirkelvormige bewegingen te maken zodat de huid het masker beter opneemt. Wanneer je het aanbrengt kan het een beetje prikken maar na een tijdje moet het gevoel weg gaan. Vermijd de gevoelige huid rond de ogen en mond, het smaakt niet zo lekker dus probeer het niet in je mond te krijgen.

Laat het masker een kwartier tot twintig minuten zijn werk doen of tot wanneer het opgedroogd is.
Wanneer je het masker van je gezicht afhaalt doe dit dan met lauwwarm water en maak weer cirkelvormige bewegingen met je vingers om het eraf te wassen.

Nabehandeling:
Wanneer je het masker van je gezicht af hebt gehaald kan je huid een beetje rood zijn door het masker, dit moet ook weer na een tijdje weg trekken.
Breng na gebruik een crème of een moisturizer aan op je huid.
Veel plezier met maken.
Xoxo lieve 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten