dinsdag 25 maart 2014

DIY yoghurt komkommer masker

Hee meiden, vandaag laat ik jullie een heel lekker masker zien. Het yoghurt komkommer masker! Er komt informatie over de komkommer, yoghurt en honing!

Dit doen de ingredienten voor je huid

Yoghurt:
Yoghurt is niet alleen goed voor de mens omdat het bacterien bevat die goed zijn voor de darmflora (en zorgen voor voldoende kalk voor botten, haar en huid), maar ook om op de huid te smeren. Het yoghurt-masker bijvoorbeeld doet wonderen. En het kost bijna niets. Dit doet yoghurt:
 1. Het melkzuur ontvet.
 2. Het melkzuur brengt weer vocht in de huid.
 3. Dode huidcellen worden losgeweekt.
 4. De huid voelt daarna weer soepel en zacht aan.

Komkommer:
Verhindert het vasthouden van vocht
Komkommers bevatten veel cafeïnezuur. Deze stof vermindert het vasthouden van vocht dat vaak optreedt als gevolg van te veel zout. Dat is waarom komkommerschijfjes op je ogen werken tegen een gezwollen huid of wallen onder je ogen (zoals je wel eens in de film ziet – en ja, het werkt echt). Wallen onder je ogen worden veroorzaakt doordat te veel vocht wordt vastgehouden in een gebied van het lichaam waar weinig vet zit. Komkommers kunnen ook verlichting brengen bij brandwondjes.
ReinigingKomkommers zijn basisch en bevatten veel water. Daardoor kunnen zij het lichaam zuiveren van celafval en gifstoffen. Mensen met arthritis kunnen verlichting krijgen door komkommers omdat deze in staat zijn urinezuur te verwijderen. Komkommers bevatten ook veel vezels, kalium en mangaan, stoffen die stofwisseling en bloeddruk tot normale niveau’s kunnen terugbrengen. Omdat ze ook magnesium bevatten helpen komkommers spieren en zenuwen te ontspannen.

Honing:
1. Honing is veilig voor de zeer gevoelige of geïrriteerde huid
.
2. Honing elimineert rimpels en fijne lijntjes
.   
3. Honing verjongt de huid
, Voed de huid diep en voorkomt infecties.

4. Pure honing is niet prikkelend voor de huid en veroorzaakt geen allergieën.

5. Honing helpt bij het aantrekken en het behouden van vocht en voorkomt dat de huid uitdroogt.

6. Honing maakt de huid glad en soepel
. 
      
7. Honing verhelderd de doffe huid en voorkomt huidverkleuringen.
8. Honing werkt als een echte anti-oxidant en bestrijdt vrije radicalen
.
9. Honing behandelt en voorkomt puistjes, huidverkleuringen en helpt tegen acne.

10. Honing herstelt de beschadigde huid
.
11. Honing helpt het vernieuwen van de huidcellen.
     
12. Honing behandelt acne, eczeem en andere huidaandoeningen, want het bevat aminozuren en enzymen.
     


Wat heb je nodig?
 • yoghurt
 • komkommer
 • honing
 • blender-staafmixer/schilmesje
 • snijplank
 • lepel
 • kommetje

Hoe maak je het masker?
Doe wat yoghurt in een kommetje. Snij je komkommer op je snijplank in super fijne stukjes. Snij ook twee dunne plakjes en hou deze apart. Mix de fijn gesneden komkommer door het kommetje met yoghurt en honing. Je kan zelf bepalen hoeveel komkommer je erin wilt doen.

Hoe breng je het masker aan?
Haal eerst al je make up van je gezicht. Breng met je vingertoppen het masker geleidelijk aan op je gezicht. Masseer het een beetje in door met je handen ronde bewegingen te maken over je gezicht. Doe de twee dunne plakjes komkommer op je ogen en laat het masker een tijdje intrekken. Als de yoghurt op je gezicht een beetje is opgedroogd kan je het masker van je gezicht wassen.

Eindresultaat?
Als het goed is voelt je huid nu zijdezacht aan. Als je last hebt van puistjes moet je zeker weten dit masker gebruiken. Dit masker kan dagelijks gebruikt worden en helpt tegen puistjes.
Succes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten