dinsdag 15 juli 2014

Diy!!


diy fruitenzym masker-4

Hee meiden! Vandaag heb ik een leuke diy voor jullie!! Namelijk een heerlijk masker!!

diy fruitenzym masker-1


Informatie over Papaya:
Papaya bevat het proteolytische enzym papaïne. Papaïne heeft als gunstige eigenschap dat het de huid exfoliërt door de keratinelaag tussen onze dode huidcellen op te lossen. Wanneer je huid is ontdaan van een (groot deel) van de dode huidcellaag, ziet het er niet alleen glanzender en gezonder uit, je huid is ook meteen gereinigd en er kunnen geen verstopppingen ontstaan door opgehoopte dode huidcellen of vuil. Je huid is superzacht en door het verwijderen van de dode huidcellaag wordt de aanmaak van nieuwe cellen tevens gestimuleerd. In feite heeft papaïne dezelfde werking als AHA’s (alpha-hydroxy-acids), maar enzymen zijn vele malen effectiever. Papaya is tevens rijk aan vitamine C waardoor het ook meteen een goede ontstekingsremmende functie heeft. Papaya is een fantastisch ingrediënt voor een huid die wat grauw ziet en wel een oppeppertje kan gebruiken, maar ook een huid met onzuiverheden heeft er baat bij. Papayaextract, of papaïne, is dan ook een populair ingrediënt in diverse skincareproducten.
diy fruitenzym masker-2


Informatie over Kurkuma:
Kurkuma is een opvallend gekleurd oranjegeel kruid uit Zuidoost-Azië met een mild bittere smaak. Kurkuma komt van de wortel van de plant Curcuma longa, een plant die tot de gemberfamilie wordt gerekend. Kurkuma wordt in andere talen ook wel koenjit, geelwortel of tumeric genoemd. De meeste mensen gebruiken Kurkuma in hun Aziatische gerechten, maar dit kruid heeft ook geweldige eigenschappen voor de huid.In Indonesië bijvoorbeeld is kurkuma een belangrijk ingrediënt voor Mandi Lulur, een traditionele Indonesische scrub die je huid laat stralen. Ook in Thailand en in India wordt kurkuma veel gebruikt in spa behandelingen. Kurkuma kent vele goede eigenschappen voor de huid. Het is anti-bacterieel en het verfrist de huid. Het maakt de huid lekker zacht en verminderd zwellingen (puffyness) en op den duur zelfs fijne rimpeltjes, zo zijn de Aziaten van mening.
Door de antibacteriële werking is kurkama geschikt voor een huid met onzuiverheden, maar ook een huid die er wat frisser en stralender uit wil zien heeft baat bij kurkuma.

DIY Recept!!!
- vruchtvlees van een kleine, halve papaya
- 2 theelepeltjes kurkuma
- 1 eetlepel rolled oats (optioneel)
diy fruitenzym masker-4
 
Snij de papaya door midden, verwijder de pitjes en lepel het uit. Doe het vruchtvlees in een Magic Bullet, blender, keukenmachine of in het bakje van een staafmixer. Voeg hier de kurkuma aan toe en eventueel de rolled oats (deze maken het geheel ietsje dikker zodat het makkelijker aanbrengt, maar dit mag je ook weglaten). Blend alles tot het een smeuïg geheel is geworden. Heb je geen blender, dan kun je ook alles fijnprakken met een vork in een diep bord.

Bron.

Ik hoop dat jullie het een leuke diy vonden!!


Xoxo lieve

Geen opmerkingen:

Een reactie posten