zaterdag 5 juli 2014

Het zaterdagrecept!!

Hee meiden, ik heb laatst (klik hier voor shoplog!!) een paar nieuwe taartbodemvormen gekocht om taartbodems in te maken. En hier wil ik een lekker makkelijk recept delen voor een taartbodem!!


Ingredienten:

Deeg:
90 gr boter + om in te vetten
150 gr bloem + om in te vetten
75 gr suiker
½ ei
snufje zout

aardbeien tartelettes 01aardbeien tartelettes 01 

 
 
 
 
 
 
 

 
 
aardbeien tartelettes 01
aardbeien tartelettes 01
 
 
 
 
 
 
 
 
 
          
 
Bereiding:

Doe de ingrediënten voor het deeg in een kom en meng dit met een mixer met deeghaken tot een kruimelig deeg. Kneed er daarna snel een bal van. Wikkel deze in folie en leg 30 min in de koelkast.
verwarm de oven voor op 180 graden. Vet 4 tartelette vormpjes in met een beetje boter en bebloem ze lichtjes.
 
Rol het deeg uit en bekleed de vormpjes hiermee. Prik wat gaatjes in de bodem en bak de taartbodems in 10 -15 min lichtbruin. Laat ze goed afkoelen want anders kunnen de bodems breken!!


Volgende week laat ik jullie zien wat je als topping kunt gebruiken!!

Xoxo lieve 
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen