vrijdag 29 augustus 2014

Doggie bag of foodie bag?


Hee meiden, hoe vaak komt het niet voor dat je de maaltijd die je besteld hebt, niet op krijgt omdat je vol zit? De resten belanden in de vuilnisbak terwijl het eten nog prima is. 
Jaarlijks wordt door restaurants 51.000 kilo eten in de vuilnisbak gegooid. 2 miljard euro aan goed voedsel wordt op deze manier verspeeld in ons land.

Eten mee naar huis nemen:
Het is doodzonde wat er allemaal wordt weggegooid. Wij kunnen er niets mee, want reeds geprepareerd eten kunnen wij niet meer uitdelen. Dat kan alleen als er te veel is ingekocht en ze dat willen weggeven, maar wat wij van restaurants krijgen is te verwaarlozen. Daarom zouden ze veel vaker aan hun gasten moeten aanbieden om het eten dat over is, mee naar huis te nemen”, zegt Leo Wijnbelt, voorzitter van de Nederlandse Voedselbanken in Sp!ts.

Doggybag:
Voor de Partij voor de Dieren is het een doorn in het oog dat er zoveel vlees in prullenbakken verdwijnt. De partij heeft een motie ingediend om de doggybag te promoten. Die motie heeft het niet gehaald. Toch blijkt uit onderzoek van Iens.nl en onderzoeksbureau CREM dat 68 procent van de gasten in restaurants gebruik wil maken van een dergelijk zakje als de kelners die zouden bieden.

Stijlvol handtasje:
Op de Horecava, die maandag in Amsterdam begint, wordt een mogelijke oplossing gepresenteerd: De Foodiebag. Dat is een stijlvol handtasje waarin de resten eten meegenomen kunnen worden. In Amerika is het heel normaal om het eten wat je niet op kunt, mee te nemen naar huis.



Zou jij gebruik maken van een doggybag? Ja
Vind jij het een goede oplossing om voedselverspilling tegen te gaan? Ja
Denk jij dat de Foodiebag een succes wordt? Ik weet het niet
Of weet jij een betere oplossing om niet zoveel eten te verspillen? Gewoon je bord leeg eten, en als het teveel is samen een portie delen.

Xoxo lieve

Geen opmerkingen:

Een reactie posten