zaterdag 9 augustus 2014

Het Zaterdagrecept!!

Twee soorten chocolade ijs
Hee meiden, vandaag heb ik een recept voor chocolade sorbetijs!! Kijk gezellig mee!!

Ingredienten chocolade sorbet
½ liter water
230 gram kristalsuiker
85 gram cacaopoeder
100 gram pure chocolade
 
Materialen
Ijsmachine 
 
Bereiding
Hak de chocolade fijn. Meng het water en het kristalsuiker in een steelpannetje. Verwarm op middelhoog vuur totdat de suiker is opgelost. Voeg de chocolade toe en roer glad met een garde. Zeef de cacao en roer nogmaals het chocolade sorbet mengsel glad en laat het vervolgens afkoelen.
 
 
sorbetijs 01
sorbetijs 01
sorbetijs 01
sorbetijs 01
Giet het mengsel in de ijsmachine en laat deze 40 minuten draaien.
Je merkt vanzelf of het ijs hard genoeg bevroren is of dat het nog eventjes nodig heeft. Haal het ijs uit de machine in een afgesloten bak en zet in de vriezer.
 
 
Bedankt voor het lezen en laat even achter bij de comments of je het ijs hebt gemaakt!!
 
Xoxo lieve
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen