vrijdag 8 augustus 2014

Haar weetjes!!

Hee meiden, ik heb voor jullie een aantal weetjes voor je haar. Kijk maar mee!!


1. Wist je dat lang haar los dragen het aller slechtste is wat je je haar kunt aandoen? Je haar is hierdoor continu in contact met voorwerpen waar het tegenaan geslagen wordt, het schuurt de hele tijd over je kleren en je lichaam, het raakt keer op keer in de knoopt. Het is niet goed. Je kunt het nog beter in een staart dragen dan los.

2. Je haar moet je elke wasbeurt twee keer wassen. De eerste keer was je je haar om het schoon te maken. De tweede wasbeurt is om de shampoo te laten doen wat hij belooft. Bijvoorbeeld volume geven of het haar glad maken. 

3. Als je je haar wast dan hoef je de shampoo maar ter grootte van een muntje van €0,50 cent op je hand te doen en gewoon je haar wassen. 

4. Conditioner moet op handdoekdroog haar en niet op uitgespoeld en uitgelekt haar. Nadat je je haar hebt gewassen spoel je de shampoo eruit en droog je je haar. Daarna breng je pas de conditioner aan. Op droog haar kan de conditioner beter doordringen, want op nat haar moet het eerst door het water heen en dan nog in je haar. Daarbij komt dat de conditioner makkelijk van je haar afglijdt als je haar nog nat is.

5.  Conditioner breng je aan vanaf je oren tot in de puntjes van het haar. Het haar dat boven de oren zit heeft geen extra voeding nodig, want deze is nog zo jong en zit nog zo dichtbij de hoofdhuid.


6. Mousse breng je aan op de hoofdhuid, zodat het haar vanaf daar al oplicht waardoor het meer lijkt.

7. Een haarmasker kun je de hele nacht laten intrekken met een handdoek op je kussen. Doordat je 's nachts zweet wordt het haar warm en gaan de schubben openstaan waardoor de voedingsstoffen beter worden opgenomen in het haar. Je kunt dit effect overdag bereiken door je haar in te pakken met folie of door je door een handdoek om je hoofd te slaan en in de zon te zitten. Het allerbeste is om de behandeling af te sluiten met een koude douche, zodat de schubben zich weer sluiten. En dat hele verhaal doe je 1x per week als je lief wil zijn voor je haar.

8. We hebben gemiddeld 120.000 haren op ons hoofd.

9. Een haar groeit ongeveer 1cm per maand.

10. We verliezen ongeveer tussen de 60 en 100 haren per dag.


11. Een haar leeft tussen de 2 en 7 jaar.

12. Gespleten haarpunten zijn niet te repareren...

13. Als ze eenmaal gespleten zijn, is knippen het enige dat je helpt.

14. Je haar groeit sneller in de zomer dan in de winter...

15. Dat komt door de invloed van de hoeveelheid (zon)licht en warmte, waardoor alle processen worden versneld, soms groeit het 's zomers wel twee keer zo snel als normaal, dus zo'n 2 à 3 centimeter per maand.


 
16. Blonde mensen hebben meer haren dan brunettes...

17. Mensen met blond haar hebben gemiddeld zo'n 150.000 haren op hun hoofd en mensen met bruin haar "maar" 100.000.

18. Een anti-roos shampoo vervaagt de geverfde haarkleur.

19. Met een satijnen kussensloop raakt je haar minder snel in de war. Ideaal dus als je je haar laat doen voor een feestje.

20. Gespleten haarpunten zullen met een conditioner of cr√®mebehandeling niet verdwijnen maar het verder splijten wordt hiermee wel zoveel mogelijk tegengegaan. Gespleten haarpunten zullen zich niet meer sluiten. Knip ze daarom af.


Ik hoop dat jullie veel informatie van de weetjes hebben gekregen!! 

Xoxo lieve

Geen opmerkingen:

Een reactie posten