woensdag 8 oktober 2014

Waarom water drinken goed voor je is!


Hee meiden, je hoort wel vaker dat mensen zeggen 'je moet wel genoeg water drinken he?' en '2 liter water drinken per dag is goed voor je'. Maar waarom nou eigenlijk, dat laat ik jullie zien!Goed voor je tanden
Water drinken is goed voor je tanden. Dat komt doordat het niet zoet of zuur is waardoor je tanden ook niet beschadigen. Ook is het zo als je veel water drinkt dat je dan minder uit je mond gaat stinken.

Betere spijsvertering
Je lichaam heeft water nodig om voedsel beter te verwerken. Wanneer je last van je darmen hebt, is de kans groot dat ze dan uitgedroogd zijn. Als je veel water drinkt voorkomt dat een verstopping in je darmen.

Je krijgt een mooiere huid
Veel water drinken zorgt voor een gezonde en stralende huid. Het zorgt er ook voor dat pukkels weggaan en het duurt langer voordat je rimpels krijgt.

Voorkomt spierpijn en pijn in gewrichten
Water is belangrijk bij het aanspannen en stretchen van je spieren. Als je te weinig drinkt kun je kramp in je spieren krijgen, dat komt doordat je spieren niet kunnen relaxen na de inspanning. Water zorgt voor smering in de gewrichten.

                        

Krijgt meer energie
Als je niet genoeg drinkt kun je onder andere moe of slechtgehumeurd worden. Als je veel water drinkt zul je je vitter gaan voelen en daardoor ook vrolijker worden.

Makkelijker afvallen
Wanneer je veel water drinkt geeft dat een vol gevoel aan je maag, waardoor je geen honger hebt. Water is ook een stuk gezonder dan frisdrank.

Voorkomt hoofdpijn
Vaak is de oorzaak van hoofdpijn dat je te weinig drinkt. Probeer voortaan als je hoofdpijn hebt niet gelijk medicijnen in te nemen, maar drink eerst wat water. Meestal wordt de hoofdpijn dan al een stuk minder, als je daarna nog steeds last hebt kun je wat innemen.

Goedkoop
Water is natuurlijk ook een stuk goedkoper dan alle andere drankjes. Als je water in de winkel koopt is dat niet duur, maar je kunt ook gewoon kraanwater drinken.

Ik hoop dat jullie nu beter weten waarom je genoeg water moet drinken! 


Xoxo lieve

1 opmerking:

  1. wat een interessant artikel! nu ik dit heb gelezen ga ik er echt op letten. dankje wel

    xoxo eefje

    BeantwoordenVerwijderen