woensdag 10 december 2014

10 tips tegen vettig haar

Hee meiden, je kent het vast wel. Je stapt onder de douche en denkt; mijn haar is nog niet vettig dus laat ik het maar niet wassen. Einde dag; ah nee, mijn haar is vettig! Ik heb in dit artikel uitgelegd wat het is, tips gezet en nog veel meer, dus kijk maar mee:)


Wat is vettig haar eigenlijk?

normal Vet haar
Dit is een dwarsdoorsnede van je hoofdhuid. Daar waar ‘sebum’ staat, zit de talg. Dit komt omhoog doordat je haar beweegt. Door het kammen, stylen, doordat je er met je handen door gaat, maar ook door bijvoorbeeld de wind of het dragen van een muts of pet. Maar je haar kan ook vet worden door het gebruik van vettige haarproducten, zoals vette waxsoorten, leave-in conditioners en serums. Ook door overmatig zweten ( bijvoorbeeld sporten) kan je haar vet aanvoelen.
Iedereen krijgt vet haar en al voelt het misschien vies doordat je echt een laagje voelt, het is niet per se vies. Natuurlijk moet je je haar wassen, maar twee a drie keer in de week is genoeg. Als je haar vet is, betekent het niet meteen dat je haar ook vies is.
1. Heb je vettig haar en geen zin om het te wassen? Pak dan een ruwe, drooge handdoek en ga ermee flink door je haar. Zit onder de les niet te veel aan je haar, dan wordt het nog vettiger...
De volgende dag wel even wassen :)

2. Was je haar om de 2 a 3 dagen met anti roos shampoo. Masseer de hoofdhuid dan niet, want dan activeer je juist de hoofdhuid waardoor je haar sneller vet wordt.

3. Spoel na je normale wasbeurt je haar met azijnwater. Pak een bekertje, vul die met water en doe er een deel azijn in. Als je haar is opgedroogd ruik je het niet meer :) 

4. Was je haar regelmatig, maar niet iedere dag.

5. Gebruik je conditioner/ cremespoeling vanaf je oor lengte, dus niet vanaf je hoofdhuid.

6. Gebruik geen gel:)

7. Douche niet te heet. Heet water verwijdert de van nature aanwezige vetlaag op de hoofdhuid. Om dit weer aan te vullen gaan je talgklieren meer talg produceren.

8. Eet gezond! Vitamines zijn erg belangrijk voor gezond haar! Een gebrek aan vitamine B kan namelijk leiden tot vet haar en voedingssupplementen met Zink kunnen de talgproductie beperken. Een gezonde mooie haardos kan je dus ook bereiken door goed op je voeding te letten en te zorgen dat je nergens vitamines te kort komt.

9. Spoel de shampoo goed uit. Restjes shampoo in je haar irriteren je hoofdhuid. Dit zorgt ook weer voor een hogere talgproductie

Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben gehad!!

xoxo lieve

Geen opmerkingen:

Een reactie posten