vrijdag 20 maart 2015

Vrijdag: puberteit tips... #3


Hee meiden, vandaag heb ik een aantal tips tegen (school)stress in de puberteit! Kijk maar mee!1.  Ga op tijd naar bed, eet gezond en sport minstens 1x per week. Zo houd je jezelf gezond, en kun je je beter concentreren op je leer- en maakwerk.

2. Begin op tijd met plannen van een proefwerk.
Okee, hierbij moet ik toegeven dat ik ook niet altijd op tijd begin met plannen van een proefwerk leren... Begin ruim een week van te voren met het plannen, want die week gaat zo voorbij.
Hier is een voorbeeld hoe je je proefwerk kunt plannen als je nog 7 dagen over hebt vóór het pw:

Dag 1: hfst 1
Dag 2: hfst 2
Dag 3: hfst 1,2,3
Dag 4: hfst 4
Dag 5: hfst 5
Dag 6: hfst 4,5,6
Dag 7: alles goed leren
Ochtend van het pw: alles even doornemen

3. To much homework? Nee hoor, begin hier ook op tijd mee.
Je hebt even geen huiswerk, maar je krijgt op maandag ineens heel veel huiswerk. Maak dat allemaal op maandag, en maak het niet pas de dag voordat je het moet inleveren.
Stel dit is je rooster op maandag:
1e uur: Engels
2e uur: Nederlands
3e uur: mentor uur
4e en 5e uur: gym
6e uur: wiskunde
7e uur: Duits
8e uur: Frans
Je hebt voor alle vakken (behalve mentor uur en gym) huiswerk. Morgen heb je ook het 1e uur engels maar Nederlands heb je pas Vrijdag. Maak dat huiswerk dan ook gewoon, zo ben je er meteen vanaf! Is het een paar dagen in de week niet gelukt, haal je het in in het weekend. Zorg dat je op zondag al je huiswerk voor de komende week af hebt! Zo raak je niet in de knoei.
Zorg ook dat al je huiswerk in je agenda staat. De ene helft van de school zet het ook in magister maar de andere helft niet. Dus zet het altijd in je agenda!!

4. Pauzes
Houd pauzes om het half uur dat je leert/ huiswerk maakt! Loop even naar beneden, en drink wat. Eet wat fruit, en dan ga je weer naar boven om even te leren. Of kijk even op je telefoon wat er allemaal wordt gezegd op whatsapp. Een pauze duurt 5-10 minuten.

5. Beloon jezelf!!
Super belangrijk! Hou je van bakken? Maak een lekkere brownie na het leren en huiswerk maken!

Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben gehad!

xoxo lieve


Geen opmerkingen:

Een reactie posten