zaterdag 2 april 2016

Wat te doen bij je (1e) menstruatie?


Omg gurls, wat is er niet vervelender dan dat je (plotseling) ongesteld bent. Hier een aantal tips!!1. Begin ruim 5 dagen voor je menstruatie met inlegkruisjes

2. Heb in je tas altijd iets van tampons of maandverbandjes. Zo niet? Koop een klein tasje (bij Hema bijvoorbeeld voor nog niet eens 1,-) en doe ze daar in zodat het niet opvalt, of om het gewoon goed bij elkaar te houden. Als je allerlei pilletjes en pijnstillers hebt, kan je die er natuurlijk ook meteen in doen.

3. Je bent het voor de 1e keer geworden? Don't worry, waarschijnlijk heb je in het begin niet snel dat je doorlekt. Wat je kunt doen als je toch bang bent om ongesteld te worden is door inlegkruisjes te beginnen te dragen. Let wel op dat je een paar dagen in de week dat je geen inlegkruisjes draagt, want het is niet heel goed om ze iedere dag te dragen. 

4. Ben je zo iemand die heel veel rug/buikpijn heeft, hier een aantal mini tips:
- Pak een handdoekje en maak hem met warm/heet water nat. Vouw hem op en leg hem op je buik/rug waar je pijn hebt.
- Hetzelfde kun je ook doen maar dan met een kruik.
- Of je kat komt gezellig bij je liggen en gaat tegen je aan liggen :)

5.  Drink een lekkere thee. Je kunt kiezen uit veel verschillende thee's, maar ik neem altijd groene thee (is altijd goed, lekker gezond en ik drink meestal een hele theepot ervan), of vanille (groene) thee. Ook kun je kamille thee drinken, schijnt ook te helpen tegen de pijn. Door de warmte kan het helpen.

6. Ben je lekker lui (zoals mij), Blijf gewoon lekker in je bed cocoonen, kijk Netflix of Youtube de hele dag door, blijf die lekkere zondag maar in je onesie of pyjama en eet lekker wat je wilt (kan healthy zijn, of helemaal niet). Ook kun je nog lekker even aan je sinterklaas surprise werken en een gezichts- en haarmaskertje indoen. 
Tenzij je heel actief bent; ga lekker een workout doen (bijvoorbeeld een paar van Blogilates), maak een lange wandeling of fietsroute en maak mooie foto's met die ene oude camera die je nog boven op zolder hebt liggen :)


Dit waren mijn tips, ik hoop dat jullie ze leuk en handig vonden!


Groetjes Lieve!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten