zaterdag 28 december 2013

Het zaterdag recept!

Hee meiden, vandaag een recept voor spiraaltjes!
Ingrediënten voor het vanille deeg:
  • 125gr boter
  • 125 fijne kristalsuiker
  • 2 druppels vanille-essence
  • 1/2  losgeroerde eidooier
  • 175 gr gezeefde bloem
Ingrediënten voor het chocolade deeg:
  • 125 gr boter
  • 125 gr fijne kristalsuiker
  • 165 gr gezeefde bloem
  • 1/2  losgeroerde eierdooier
  • 30 gr cacao
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden of op gasstand 3. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
Bereiding:
Klop de boter met de suiker in een kom tot een zachte, romige massa. Voeg de vanille, eidooier en de bloem toe en roer tot het een stevig deeg is. Maak het chocolade deeg in een andere kom op dezelfde manier. Kneed beide soorten deeg afzonderlijk glad en zet ze afgedekt met plasticfolie 30 minuten in de koelkast. Rol beide soorten deeg uit tot een lap van ongeveer 25x18 cm. Bestrijk het vanilledeeg dun met meld en leg de chocoladedeeglap erop. Druk ze voorzichtig aan. Rol het pakket vanuit een smalle kant op. Leg hem verpakt in dezelfde plasticfolie 30 minuten in de koelkast. Snij de rol in 24-30 plakjes en leg ze met steeds 4 cm (ongeveer) tussenruimte op de bakplaten. Bak ze in 10-12 minuten lichtbruin. Neem de bakplaat uit de over en laat de koekjes ongeveer 5 minuten liggen voordat je ze op een rooster legt om af te koelen.
Je kunt het ongebakken deeg maximaal 7 dagen bewaren in de koelkast.
Ik hoop dat jullie het een leuk recept vonden!
Heb je het uitgeprobeerd? Zet het bij de comments!
Ze lijken mij in ieder geval heel lekker!
xoxo

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen