dinsdag 25 februari 2014

Pizza masker!




Hee meiden, ik las op Beautylab.nl een grappig recept voor een masker! Namelijk een pizza masker!!
Dit keer heeft Serena de ingredienten bij elkaar gezocht om tot een ultiem anti-acné masker te komen, vol ingredienten waar een vette huid met puistjes dus baat bij heeft. Wat zit er in het masker? Eigenlijk alles wat je ook zo op een pizza zou kunnen smijten! Nou ja, de kaas en salami heeft ze weggelaten, maar basilicum, knoflook en tomaat is toch wel iets wat je vaak op een pizza ziet liggen. Pizza Masker vond Serena daarom wel een toepasselijke naam!
En ik laat jullie vandaag zien hoe je het moet maken, en meer info over de ingredienten laat ik zien.

Tomaat:
De tomaat bevat lycopeen, een natuurlijke ontstekingsremmer. Puistjes zijn ontstekingen, ze zijn rood , dik en vervelend, soms zelfs pijnlijk. Het lycopeen uit de tomaat kalmeert je huid en verminderd de ontstekingsreactie. Roodheid en zwelling trekken hierdoor weg waardoor je huid er egaler uit gaat zien. Daarnaast bevat tomaat een overload aan vitamine C en A. Deze vitamines zorgen er voor dat je huid een mooie en gezonde gloed krijgt. Tomaten hebben samentrekkende eigenschappen. Je huid zal na gebruik iets strakker aanvoelen, maar je grote poriën zijn verdwenen! Hee, en waar is dat glimmende hoofd gebleven? Tomaten hebben tevens een matterend effect op de huid.

Basilicum:
Basilicum is een sterk ruikend kruid die je vast wel kent uit de Italiaanse keuken. Daarnaast heeft basilicum ook een sterke antibacteriële werking. Hierdoor werkt het ontsmettend en gaat het ontstekingen en roodheid tegen, waardoor het veel gebruikt wordt bij acné en huidinfecties. Basilicum maakt de huid weer fris en verbetert de complexie.

Knoflook:
Ugh! Je moet er vast niet aan denken om een stinkend stuk knoflook op je huid te smeren, maar echt, de kracht van de geur is net zo sterk als zijn genezende kracht. Het is namelijk sterk zuiverend. Door het te eten zuivert het je bloed, en als je het op acné wrijft verminderd het de acné. Knoflook bevat het antibioticum allicine en een groot aantal mineralen zoals; Magnesium, Fosfor, Zink, Vitamine C, Provitamina A en Vitamine B1 en B2, en B3. Daarnaast bevat knoflook ook fytinezuur, dat na omzetting in het lichaam belangrijk is voor de haargroei en een gezonde huid (dit geld dus alleen als je het eet).

Klei (hoeft niet!!) :
De meeste gezichtsmaskers bestaan voor het grootste gedeelte uit klei. Klei gecombineerd met vloeistoffen vormt een mooie pasta die hard wordt terwijl het opdroogt. Het is dus een fijn bindmiddel, maar het heeft tevens een reinigende werking. Klei koop je bij de natuurwinkel of drogist. Bij de natuurwinkel wordt het verkocht als aansterkend voedingsmiddel, maar dit kun je natuurlijk ook gewoon gebruiken voor cosmetische doeleinden. Kaolin klei wordt het meeste gebruikt in maskertjes, maar Fullers Earth of andere soorten klei werken ook reinigend en zijn mild voor de huid.

Dit is het recept:
- 1 tomaat
- 1 teentje knoflook
- 10 Basilicum blaadjes
(- 2 afgestreken eetlepels klei)

Je begint met het snijden van de tomaat. In de schil zit de hoogste concentratie lycopeen, en omdat je het masker niet te nattig willen hebben snij je de tomaat in vieren en verwijder vervolgens het vruchtvlees. Dus snij de tomaat in blokjes en doe dit in de Magic Bullet (of keukenmachine, staafmixer). 


Pel een teentje verse knoflook (hoe verser, hoe beter!) en snijd dit in grove stukken. Voeg dit toe. 

Pluk de 10 mooiste Basilicumblaadjes van de plant, was ze, dep ze droog en voeg deze ook toe.

Je krijgt dan zoiets als dit


Foto's zie ''Bron.''
(Meng de inhoud met twee afgestreken eetlepels klei naar keuze:
)
 
Als het goed is door geroerd, reinig dan eerst je huid en breng het masker vervolgens aan met je vingers of met een foundationkwast (of speciale masker-kwast). (Omdat er klei inzit zie je vanzelf wanneer het masker klaar is om verwijderd te worden. Het is dan een stuk lichter op je gezicht en omdat de klei hard wordt, zie je allemaal barstjes in het masker trekken als je bijvoorbeeld lacht of probeert te praten:) Meestal duurt het zo’n 15 minuten.)

Laat het lekker intrekken, negeer de stank en negeer het geprik (de sterke werking en geur van knoflook en basilicum kunnen de huid en ogen een beetje irriteren, maar zo lang het niet pijn doet en brand, lekker laten zitten).
Als het zo’n 15 minuten heeft ingetrokken, verwijder dan het masker met warm water en dep het droog. Gebruik erna nog een tonic en smeer een lekkere voedende creme.


Bron.

Ik hoop dat jullie het een leuk masker vonden! En als je het hebt geprobeerd, zet dat dan bij mijn of Serena's (of allebei!) comments!

Veel plezier!

Xoxo lieve

1 opmerking: