zaterdag 15 maart 2014

Het zaterdagrecept!

Hee meiden! Vandaag heb ik een recept voor yoghurt ijstaartjes!


Ingrediƫnten
200 ml griekse yoghurt
250 ml slagroom
75 gr merengue schuimpjes
2 eetl suiker
150 gr frambozen en bosbessen (of ander fruit)
75 gr theebiscuitjes (mariakoekjes)
75 gr boter, gesmolten
 
Materialen
Mixer
Muffinbakblik of siliconen muffinvormpjes
 
Bereiding
Verkruimel de koekjes en meng met de gesmolten boter. Schep in iedere muffinvorm een laagje koekkruimels en druk aan met een lepeltje. Klop de slagroom bijna stijf met de suiker. Schep de yoghurt er bij en mix kort er door heen. Verkruimel de merengue schuimpjes grof en schep deze door het yoghurt-slagroommengsel.
 
mini yoghurt ijstaartje 01mini yoghurt ijstaartje 01 mini yoghurt ijstaartje 01
Pureer ongeveer ¾ van het fruit met een vork of in een keukenmachine. Schep dit een of twee keer door de room zodat er nog een groot contrast is tussen de witte room en het gepureerde fruit. Vul de muffinvormpje tot de rand met het mengsel en zet minimaal 3 uur in de vriezer.

mini yoghurt ijstaartje 01mini yoghurt ijstaartje 01mini yoghurt ijstaartje 01
Laat ze voor het serveren een paar minuten ontdooien zodat ze makkelijk uit het vormpje gaan en zodat je ze makkelijk kunt eten. Garneer met het overgebleven fruit. Deze taartjes zijn ideaal om de 
vriezer te hebben als je (onverwachts) eters over de vloer krijgt.












Sorry dat deze foto's niet naast elkaar staan:( maar ja...


Xoxo lieve

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen