donderdag 3 juli 2014

To do things for holiday!!

Hee meiden, vandaag laat ik jullie een super leuk artikel zien als je niet of een paar dagen op vakantie gaat wat je kunt doen. Let's go!!


 
1. KledingruilOrganiseer een kledingruil. In jouw kledingkast zitten vast heel wat items die je bijna nooit draagt en die je eigenlijk wel weg zou kunnen doen. Maar ja, dat vind je zonde. Wat is er leuker dan kleding die je niet meer draagt te ruilen voor kleding die je graag zou willen dragen? Post op je eigen (gesloten, want we willen natuurlijk geen Project X kledingruilfeest) Facebook een oproepjes om met jouw vriendinnen een kledingruil middagje of avondje te houden. Tijdens de kledingruil kun je natuurlijk ook nog een soort van modeshow houden met je vriendinnen zodat je vooraf kunt bekijken wat jij graag wilt hebben.


2. Pimp je kamer
Een nieuw schooljaar, een nieuwe start, een nieuwe frisse kamer. Pimp je kamer. Doe eens creatief en geef de muur van je kamer een leuk kleurtje of behangetje, versier je boekenplank of hang een wand vol met leuke fotolijtjes of afbeeldingen die je motivatie geven. Beschilder je deur met krijtverf en schrijf hierop iedere dag een mooie hoopgevende spreuk. Schilder je bed een ander kleurtje of beplak je kledingkast met studs... anything is possible! Misschien wel handig, als je nog thuis woont om sommige dingen even vooraf te overleggen... ;)
kamer
kamer

3. Lekker bakken
Maak alleen of samen met iemand iets lekkers. Haal van internet (of mijn blog)  of uit een kookboek een gezellig recept voor een taart of cake of koekjes en ga heerlijk rustig aan de slag. Laat het huis geuren met jouw baklucht en trakteer je familie, vrienden of jezelf met versgebakken ...... Probeer eens appeltaart te maken!

 
4. DIY Beauty dagjeNodig een vriendin uit of ga lekker zelf aan de slag met beautyspulletjes om jezelf eens lekker te verwennen en eens echt te ontspannen. Dit is niet voor iedereen even makkelijk, maar is wel voor iedereen goed! Verzorg je huid eens met een lotion, lak je nagels, doe een maskertje op je gezicht of in je haar of ... verzin het maar, zolang jij jezelf en je lichaam maar verwent!
5. Rommelmarkt
Het is de tijd van het jaar om eens lekker met de bezem door je kamer te gaan. Rommel er lekker op los en ruim al die spullen die je niet meer gebruikt eens op. Nee nee, niet weggooien! Tijd om een rommelmarkt te houden. Nee, we verwachten niet van je dat je buiten op een kleedje voor je huis je oude spulletjes gaat verkopen... Maar, zet je oude spulletjes op marktplaats en verdien de komende weken lekker bij! Vraag eventueel aan je familie of zij ook nog oude spullen hebben die ze kwijt kunnen en verkoop dat ook... het zal je verbazen hoeveel geld je kunt verdienen met spullen die je anders weg zou gooien!
marktplaats
6. Plak oude foto's in
Vandaag de dag heeft bijna niemand meer geprinte foto's, maar het kan goed zijn dat je nog een hele zooi oude foto's hebt die wel geprint zijn, maar die je nooit netjes hebt opgeruimd. Een dag als deze is een perfect moment om eens door al die oude foto's heen te gaan en ze in een mooit groot album in te plakken. Herinneringen ophalen en de boel netjes maken. Dit kan ook heerlijk opruimend werken in je koppie.
foto's
7. Gezelligheid
Zet je laptop uit, leg je telefoon weg, schakel je Ipad uit... het is tijd voor quality time! Gewoon werkelijk contact hebben met de wensen waar jij om geeft. Tijd voor een ouderwets geschelschapsspel dus. Zoek die doos Ganzenbord of Monopoly of Mens Erger Je Niet, maar op zolder en roep iedereen bij elkaar om samen eens gezellig een ouderwets spel te doen. Thee en koekjes erbij en genieten maar!
spelletjes
8. Maak plannen voor 2014 - 2015
Over een paar maanden ga je naar je nieuwe school, of naar je nieuwe klas. Een nieuw jaar met heel veel nieuwe kansen. Je kan dit moment voorbij laten gaan, maar je kunt er ook even bij stil staan en een soort van bucketlist maken speciaal voor 2014 - 2015: wat wil je in 2014 - 2015 graag doen? Maak een mooie lijst met wensen voor 2014 - 2015 en herinner jezelf aan die lijst wanneer je het in  2014 - 2015 moeilijk hebt en even geen motivatie meer hebt om te vechten.
bucketlist
9. Tijd voor taal
Altijd al een paar woordjes in het Spaans of Frans willen spreken? Deze vakantie is het je kans! Je hebt een zee van tijd om eens rustig via het www (...of een boekje natuurlijk) een paar woorden en zinnen in die taal te leren die jij zo mooi vindt. Verras je vrienden of ouders door ineens een paar zinnen in een andere taal tegen ze te praten.
ja ja
10. Ontdek jezelf!Vermaak jezelf met onderstaande 50 vragen die je jezelf wellicht nog nooit gesteld hebt. Je kan (nog leuker) ook een vriendin uitnodigen en omstebeurt elkaar de vragen stellen, dat is ook superleuk. Zo leer je elkaar extra goed kennen!

Ik hoop dat dit genoeg tips waren!!
Heb jij nog meer tips?

Xoxo Lieve
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten